Disse kakene som min bestemor lager, har i alle år bare gått under betegnelsen bestemorskaker i familien vår. De er kjempegode, spesielt med brunost eller prim på... Nam, nam..
Og de er perfekte å fryse. Lager en porsjon nå, og håper det er mer igjen til 17 mai :-)
Og de er perfekte å fryse. Lager en porsjon nå, og håper det er mer igjen til 17 mai :-)
I bestemors gamle kokebok blir de kallt Stomp, men jeg tror egentlig det må være en litt mindre versjon av Nordlandslefser.
De blir normalt stekt på steketakke, men i mangel av det, fungerer det helt fint med en tørr stekepanne også.
Oppskrift:
4.5 dl sukker
200gr smør
5 dl kulturmelk
ca 7 dl hvetemel
1 ts hornsalt
1 ts natron
Rør godt sammen til en klumpfri deig, formes som lapper, bruk så lite mel som mulig(da blir de best). Stekes på takke eller tørr stekepanne til lysebrune.

Det så godt ut, tror jeg må lage noen stomper til 17. mai.
SvarSlettKlem
Liza
Heisan! Lenge sida e hadde vert her inne! herlig plass å være!
SvarSlettMums sier bare jeg..ser så godt ut!!!
Fin onsdag til deg!
klem
mmm... de så knallgode ut. Lurt å lage litt ekstra til å ta opp på den 17!
SvarSlettØnsker deg en fin kveld
Klem Tonje
Ligner på det vi kaller for sveler her jeg bor. (troms)
SvarSlettDe er kjempegode :)