Har lenge hatt lyst å prøve å lage mine egne müslibarer (uten rosiner!)
Og det var jo kjempelett!
I tilfelle noen andre skulle ha lyst å prøve, kommer oppskriften under her:
Prøvde meg frem med de tørkede fruktene og nøttene jeg liker best, så kan jo du bytte ut det du vil med dine favoritter
Müslibar (24. stk)
200 g havregryn
200 g grovhakkede nøtter (jeg brukte valnøtter, hasselnøtter og mandler)
4 ss solsikkekjerner
200 g tørket frukt (jeg brukte aprikos, pære og dadler)
2,5 - 3 dl honning
0,5 dl eplejuice
1 liten klype salt
1 ts kanel
200 g havregryn
200 g grovhakkede nøtter (jeg brukte valnøtter, hasselnøtter og mandler)
4 ss solsikkekjerner
200 g tørket frukt (jeg brukte aprikos, pære og dadler)
2,5 - 3 dl honning
0,5 dl eplejuice
1 liten klype salt
1 ts kanel
Kok opp honning, eplejuice, salt og kanel i en gryte. La det koke i 10 minutter.
Bland den hakkede tørkede frukten sammen med honningmiksen.
Ha i resten av ingrediensene og bland godt til alt er dekket av deilig honning.
La massen være i gryten, på svak varme, i opp til 10 minutter. Helt til alt virker tykt og seigt.
Det er viktig at alt blir godt oppvarmet i gryten før massen legges i brødformen
Ha müslimassen over i en bakepapirkledd brødform.
Trykk massen godt ned i formen for å pakke massen godt sammen.
La formen stå i romtemperatur for avkjøling, deretter er det greit med noen timer i kjøleskapet. Da blir muslimassen hardere og enkel å skjære i fine staver
De blir gjerne litt klissete å holde i, så det er veldig greit å enkelt pakke dem i cellofan, og med en liten sløyfe på blir det jo en søt liten gave også :-)
Gleder meg allerede til å prøve ut noen nye varianter :-)
Kanskje med bananchips og kokkos...?
God helg :-)
15 kommentarer:
genialt, det må jeg prøve!!
åå, de så gode og sunne ut. De skal prøves:)
Anki
Det skal jeg prøve, de så syyykt gode ut og jeg er veldig gla i musli!!
Ser kjeeempegodt ut. disse skal jeg prøve meg på!
La meg til som følger her jeg, koselig blogg!
Silje :)
Nume num, de såg kjempegode ut:).
Fin fin fredag til deg:)
Klem
Nam, nam
Disse så gode ut!
Se her: http://carolinehlb.blogspot.com/2011/05/vinnere.html
:)
God helg!
Takk for hyggelig hilsen hos meg ♥
Mmm disse så gode ut :-)
Ha en fin helg!
Klem Ellen
Du har vunnet på min Give Away!!! Ta en tur innom bloggen min :)
Stiligt! :-)
Mmmm, de så gode ut;))
Og så søte som de ble pakket inn i celofan med blonder ♥
Klem Line
NEJ hvor der de lækre ud - den opskrift må jeg prøve af:)De sødeste bøllehatte :)
Håber du har lyst til at kigge forbi vores 'klar til sommerferie' Giveaway
http://facadescandinavia.blogspot.com/2011/05/giveaway-day.html
Kh
Ser otroligt gott ut,istället för godispåsen på lördagen.
enkla nettan
Nå har jeg prøvd disse müslibarene dine - og de var kjempegode!!! Jeg brukte tørkede frukter som banan chips, aprikos og tranebær - og det ble utrolig godt:) Har kreditert deg for oppskriften på på bloggen min:) Ha en fortsatt fin dag. Klem
Å, så genialt, dette skal jeg også prøve - liker tanken på variant med kokos - nam!
Klem fra Bekka
Dette så godt ut! Takker så mye for at du deler oppskriften. :)
Legg inn en kommentar