Sitat


"I don't want to be a product of my environment... I want my environment to be a product of me..."mandag 5. september 2011

Besøk fra Watoto

Jeg må bare få fortelle litt om hva jeg opplevde sist uke :-)
Vi er faddere for et barn i Watoto barnebyer i Uganda, og sist uke var
vi var så heldige å få være vertskap for tre andre nydelige foreldreløse gutter fra disse barne byene, som akkurat nå er i Norge med Watoto koret. Tror det er de skjønneste, høfligste, snilleste barne jeg noen gang har møtt, og vi klarer ikke la være å bli glade i dem og berørt av historiene deres.Barna i Watoto koret representerer omlag 50 millioner barn i Afrika som er foreldreløse på grunn av HIV/AIDS-epidemien, krig og fattigdom.
Gjennom leken afrikansk musikk og dans og ved å dele personlige historier, presenterer koret Watotos visjon. Hensikten er å skape oppmerksomhet rundt situasjonen til foreldreløse barn og sårbare kvinner i Afrika. Koret setter fokus på problematikken tillknyttet HIV/AIDS, tidligere barnesoldater i Nord-Uganda og fattigdom. Samtidig er konserten sterkt preget av glede, håp og framtidstro.
Alle barna i koret har mistet enten en eller begge foreldrene sine i krig eller på grunn av sykdom. Nå bor de i en av Watotos barnelandsbyer. Barna som får mulighet til å turnere med koret får på en unik måte erfaringer fra andre kulturer og får utvidet sitt verdensbilde. Ofte erfarer de økt selvtillit og opplevelsene er til berikelse for barna på mange områder.


Denne uken er koret i Rogaland, Her kan du se en oversikt over steder de skal opptre de neste ukene.
Anbefaler å gå å høre dem om de kommer til et sted i nærheten av deg. De er fantastisk flinke å synge og danse, og det er umulig å ikke bli berørt av historiene deres :-)

Watoto ble startet som et gjensvar på det overveldende høye antall foreldreløse barn og sårbare kvinner i Afrika. Watoto tilbyr en helhetlig omsorg bygget på en visjon om å redde enkeltpersoner for deretter å hjelpe hver enkelt til å bli en leder i den delen av samfunnet de deltar i, slik at de igjen kan bidra til å gjenoppbygge sitt land.
Denne videoen forteller litt om hva Watoto er


Her kan du lese mer om Watoto


4 kommentarer:

Caroline Årsvold sa...

Nydelig!

perler på en snor sa...

Vi har også hatt besøk av watoto sitt barnekor i menigheten vår. Det var litt av en opplevelse, for noen fantastiske barn. Vi er sponsorer for en gutt og har fått et par brev fra han, stor stas for oss og jentene.
Ha en kjempefin uke:)

June sa...

Jeg har også vert på konserten! De er så søte:) sitter med tårer i øynene når de skjønne barna snakker. Dette anbefales ja:)

Skrekk og Gry sa...

Så koselig at du stakk innom, og ble værende. Jeg fant mye fint blandt DIY prosjektene dine!!
Flott blog! :)
mvh gry