Sitat


"I don't want to be a product of my environment... I want my environment to be a product of me..."søndag 16. januar 2011

Duba Duba Duba Dubai

I midten avdesember var vi lei av snø, slaps og kulde og bestemte oss for å rømme landet en liten stund.
Når da Norwegian solgte fly billetter til Dubai for bare 1500 kr måtte vi jo bare reise.. 
Her er noen av bildene vi tok :-)

Dubai ligger ved innløpet til den Persiske Gulf og grenser til Saudi Arabia og Oman.
Det er et av syv emirater som tilsammen utgjør United Arab Emirates (UAE) .
Hvert emirat har sin egen "konge" eller sheik og egne lover, men felles president.
Noe av det jeg setter størst pris på her, (bortsett fra det fantastiske klimaet vinterhalvåret..) er all den flotte arkitekturen. Jeg liker spesielt godt den gamle arabiske stilen, men mye av den nye moderne arkitekturen er også utrolig imponerende.

Bildene over er fra Bastaika, et område ved "creeken" i gamlebyen der mye av den gamle bebyggelsen er bevart. Her fins det en del gallerier og kunstkafeer og er et veldig rolig og nydelig område å gå en tur i.
 
Tekstil souken i Bur Dubai, det perfekte sted å dra om du trenger veldig mange pashmina skjerf, eller noen nye skreddersydde klær


 I siestaen er det greit å få tatt seg en lur. Da legger man seg bare ned et sted det er plass..


Masse fine håndlagde sko, tror kanskje ikke passformen passer til noen i hele verden, men de er veldig fine å ha til pynt, kjøpte noen i baby størrelse :-) Burj Khalifa, verdens høyeste byggverk 828 m høyt. Noen av små husene rundt er faktisk 300 m høye!

Dette bildet av Burj al Arab tok jeg fra 125 etg i Burj Khalifa, det er faktisk flere mil unna..
Fra den avstanden var det lett å se hvor mye sand som var i luften

 
Leide bil en dag, og dro ut i ørkenen. Nær en liten by som heter Hatta er det mange steder å få leid firehjulinger. Veldig gøy og litt skummelt ;-) Ikke så lett å styre dem i helt løse sanddyner. Guide anbefales, vi satt oss fast hele tiden, hadde nok aldri klart å komme oss tilbake på egenhånd.

 Deler av en dromedar flokk vi traff på, ungene var så søte!
men mannen min syns de var litt skumle, han kjørte omveier for å unngå dem ;-) Bildene over er fra Madinat Jumeira, et nydelig resort område med dyre hoteller, masse restauranter og butikker. Bygget som en litt mer luksuriøs versjon av gamlebyen. Man kan leie taxibåter og kjøre rundt i kanalene..


Et annet flott sted om man har bil er Bab al Shams (ørkenens port)
Et nydelig hotell ute i ørkenen, altfor dyrt for vårt budsjett, men man kan reise ut her å spise på en av restaurantene eller slappe av med en shisha (vannpipe) på takterassen.. 


Hvis man kommer  før solen går ned på ettermiddagen kan du få med deg en liten oppvisning i falconry. (Jakt med falk) En av verdens eldste sporter og nasjonal sporten i Dubai. De tamme, trente falkene kan ta opp til små hjortedyr!  

Hotellet er en del av Jumeira gruppen som er eid av Sheik Muhammed, han er lidenskapelig opptatt av hester og eier vistnok over 1000 araberhester. Her ute kan man også leie noen av dem om man har lyst på en ridetur i ørkenenEt annet flott sted å dra for en kveldsdrink, uten å måtte dra ut i ørkenen, er The one and onely royal mirage, et nyyydelig hotel med en kjempe koselig tak terasse lounge bar/nattklubb. Herfra er det god utsikt ut mot jumeira palmen 

2 kommentarer:

Anonym sa...

nydelige bilder!!!!!!!!! du virker kjent der ja :)

manuela- Mrs Hardy sa...

Flott innlegg, mange fine bilder!
Bab al Shams må vi få med oss i påsken, ser så nydelig ut...